Makro med mobilen…

 

macro-1

Før så var det speilrefleksen som var Foto for min del, og slik er det nok til tider fremdeles. Men jeg må innrømme at jeg bruker mobiltelefonen langt mer enn jeg kanskje skulle ønske noen ganger. Det er alt for enkelt, resultatene kan bli helt greie. Og med «helt greie» så legger jeg vel lista sånn ca her: Skal jeg ha et bilde bare for å minnes hvor jeg har vært, et bilde som ikke skal brukes til noe mer enn kanskje på mobilbloggen eller i fotoalbumet… ja, da fungerer mobilkamera helt greit.

Mange ganger så blir det ikke helt greit heller, fordi kamera ikke kan levere speilrefleksbilder, men klarer man å overse litt korn og feilmålinger av lys og hvitbalanse så blir det jo bra 🙂 Mulig jeg bare trøster meg selv akkurat nå, og forsøker å rettferdiggjøre dette bruket av mobilen. MEN, jeg har det gøy når jeg fotograferer og prøver ikke å overse ovennevnte faktorer i bildene, men på den måten streber jeg nok litt etter å klare å lese lyset og fargene selv, og det å finne mulighetene i et hvert bilde. Og på den måten tror jeg at jeg klarer å skape uhøytidelige øyeblikk, fine øyeblikk, utsnitt, farger og lys som kan være et fint skue og gode minner, noe som for meg er det viktigste i hvert bilde, enten jeg deler det med andre eller ikke.

 

macro-2

macro-3

macro-4

macro-5

Bildene i dette innlegget har jeg tatt med iPhone 5 med Olloclip på. Olloclip er kort fortalt et løst objektiv jeg setter på telefonen, da kan jeg velge om jeg skal ta fisheye-, vidvinkel- eller makrobilder. Objektivet er et par år gammelt nå, og ting har nok gått litt fremover på den fronten også. Men som alt annet, alt til sin tid… Vidvinkelen leverer brukbare bilder, fisheyen er ikke noe jeg bruker ofte, av to grunner: jeg leter ikke etter motiver som kan kle effekten, og jeg har ikke helt fått sansen for dette. Makroen leverer egentlig klare og fine bilder, men her som med mobilkamera, med eller uten Olloclip på, alt har sine begrensninger og man skal ikke være redd for å feile og prøve for å få bra resultater.

Husk det viktigste: Foto skal være gøy – da blir minnene enda bedre 🙂

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.