Sikkerhet – Kode

Mange av oss legger fra oss både nettbrett og telefon både her og der, og noen glemmer dem på toget, på kafeen eller andre steder, det er veldig fort gjort. Men uansett glemt eller mistet, så kan du ha informasjon på din enhet som ikke andre trenger å lese, for det har vi vel alle etter hvert. Og skulle uærlige sjeler finne eller stjele din enhet så trenger jo ikke de å få gleden av den, ei heller både se kortinformasjon, bilder, sms eller andre ting.

Simkort
Simkortet bør ha en kode, så ikke noen evt kan ta ut kortet ditt og bruke det i en annen telefon og for eksempel ringe verden rundt før du har oppdaget det.

Slik setter du på simkortkoden:

Innstillinger, Telefon, Sim-pinkode. Velg kode og bekreft.

IMG_9380

 

Kodelås på enheten

Både iPhone og iPad har også en kodelås du kan aktivisere slik at når enheten skal brukes etter en gitt tid må koden trykkes inn på skjermen. Man kan velge mellom firesifret kode, eller en mer avansert kode. Alt etter eget ønske…

Trykk inn på Generelt, litt lenger ned der så ser du Kode, trykk inn på den og aktiviser den. Velg en firesifret kode, og hvor lang tid det skal ta før den skal aktiviseres etter at skjermen slukker.

IMG_9381

Dette med tid kan man tilpasse etter som man ser bruksmønster og ikke minst om det blir plagsomt at den slår seg på etter fem minutter. Men uansett, dette er en billig forsikring slik at ikke andre får tilgang til alle dine private data på enheten.

 

Comments are closed.