Treg iPad eller iPhone

Treg iPad eller iPhone?
Opplever du at iPhone eller iPaden din lagger, eller lugger som mange også sier?
Det første du kan forsøke å gjøre er å lukke alle åpne programmer. Dobbelklikk på hjemknappen, da vil det dukke opp åpne programmer nederst på skjermen din, sveip dem oppover, en og en, helt til det er tomt på skjermen din. Når det er gjort, så er alle pågående prosesser og programmer lukket.
 IMG_0593
Hjelper ikke dette så mye som du skulle ha ønsket deg, så bør du sjekke hvor mye ledig plass du har på enheten. Trykk på Innstillinger, så inn på Generelt, så trykker du der det står Bruk. Litt nede på den siden så står det Brukt, og x-antall giga. På linjen under står det Tilgjengelig, enten i antall MB eller GB, er du nede på MB så bør du absolutt finne noe du kan slette fra enheten.
 IMG_0594
Trykk på Administrer lagring, der får du en oversikt over hva som bruker mest lagringskapasitet på enheten. Se nedover på listen om det finnes apper du kan slette som ikke er i bruk lenger. De fleste av oss laster vel ned apper for å prøve, men glemmer å slette dem igjen. Så nå er tiden inne for generalopprydding!

 IMG_0596

Når du har slettet unna apper, og kanskje en del bilder du ikke lenger trenger eller allerede har kopiert over til andre lagringsalternativer, så bør enheten være langt raskere enn den var før du startet.
Husk også at videofiler, bilder, sms-meldinger, mailer, notater er ting som opptar mye plass, kanskje ikke hver for seg, men til sammen. Ta en runde og sjekk alt dette også, alt som du ikke MÅ ha lagret på enheten, bør fjernes, alternativt lastes det opp i en sky ala iCloud.
Når du føler at du har slettet alt du kan kvitte deg med så restart enheten, hold av og på knappen inne til det dukker opp en melding som dette på skjermen din: Slå av… sveip den til høyre, og enheten din slås av. Startes enkelt opp igjen ved å trykke inn av/på-knappen på nytt.
Husk også å tømme enheten for nettstedsdata. Trykk Innstillinger, Safari og nest nederst finner du Tøm logg og nettstedsdata, bekreft og ferdig.
 .
Hvis enheten låser seg:
En par ting du kan forsøke hvis enheten låser seg, eller det er funksjoner som ikke fungere som de skal: En reset.
Forsøkt å slå telefonen av og på, siden dette ofte også løser problemer med enheten. Det kalles soft reset. Når du har slått av telefon kan du også gjerne ta ut sim-kortet noen sekunder også.
Skulle ikke dette løse problemet du evt måtte ha med den, så forsøk en hard reset.
Hold inne hjemknappen samtidig som du trykker inn av og på knappen, hold til du ser Apple-logoen, slipp begge knappene og enheten starter opp igjen etter en lite stund.
Skulle det ta veldig lang tid så forsøk å trykke inn av/på-knappen for å starte den opp igjen. Ved å ta en hard reset så mister du ingen data eller annet på telefon, da det bare er en grundigere omstart.
 .

Comments are closed.